Køreprøve

Efter bestået teoriprøve har du endnu nogle køretimer, inden du kan komme til den praktiske køreprøve. Du og jeg finder i fællesskab ud af, hvornår du er klar til den praktiske køreprøve. Du skal være så rutineret, at det efter køreprøven er forsvarligt, at lade dig køre bil på egen hånd.

Nu er du snart klar til at komme ud at køre som en risikobevidst og ansvarsfuld bilist. Du skal nu vise den prøvesagkyndige, hvor god du er til at køre bil. Uanset hvordan du normalt har det i prøvesituationer, så er det vores klare målsætning, at når du skal i gang med køreprøven, vil det være med en glæde, lyst og motivation, der fører dig glat igennem køreprøven.

Inden selve køreprøven starter du og jeg med en opvarmningstime, hvor vi gennemgår lygter, motorrum, osv. Herefter kører vi en tur i skolevognen, så du er helt klar, og på rolig vis kan gå i gang med din køreprøve.

Køreprøven starter med, at du skal svare på nogle spørgsmål om bilens indretning og udstyr. Derefter kører du en rute, som den prøvesagkyndige anviser. Turen varer minimum 25 minutter. Når du har bestået din køreprøve, får du straks dit midlertidige kørekort, som gælder i hele Norden.

Før din køreprøve

Som anført ovenfor, gennemgår du og jeg bilens indretning og kører en opvarmningstur lige inden din køreprøve. Det er dog meget vigtigt, at du grundigt læser og øver dig på informationen, du finder på siden “Vigtig viden” inden du går til din køreprøve. En god og grundig forberedelse vil mere end noget andet gøre dig sikker og rolig, når du skal ud og køre, og vil bevise overfor den prøvesagkyndige, at du er hjemme i stoffet.

Vigtig viden

ikon-koereproeve