Kørekort til 17-årige

Hos Kørkort.dk i Århus C kan du ved hjælp af god undervisning, klare instruktioner og gode, udfordrende ruter tage dit kørekort hurtigt og effektivt som 17-årig.

Ud over at komme hurtigt og effektivt igennem forløbet, ønsker vi hos Kørkort.dk at danne rammerne for et trygt og hyggeligt sted, man som elev holder af at komme.

Vi går meget op i, at eleverne kommer ud på den anden side, både med et kørekort rigere, men også med følelsen af at have været en del af et positivt og lærerigt forløb. Vi ønsker at skabe den bedst mulige oplevelse for den enkelte, med henblik på at gøre eleven tryg, både teoretisk og i trafikken.

Et effektivt, rart forløb kræver god undervisning. Vi har hos Kørkort.dk mange års erfaring på bagen, og vi har haft med alle aldersgrupper at gøre. Når du tager kørekort hos os, kommer du til at køre i en fed skolevogn, der altid er ren og pæn, og du vil have den samme kørelærer igennem hele forløbet.

Så hvis du altså ønsker at få kørekort som 17-årig, og leder du efter en god og effektiv køreskole i Århus C, der sætter dig i fokus, er du kommet til det helt rigtige sted!

Til den kommende bilist

Det at man kan tage kørekort og køre bil som 17-årig er en 3-årig forsøgsordning, der er trådt i kraft d. 1. januar 2017. Forsøgsordningen er trådt i kraft på baggrund af erfaringer fra udlandet, hvor unge under 18, ledsaget af en voksen, er blevet langt mere trygge og rutinerede i trafikken. Forsøgsordningen vil blive evalueret løbende og ved afslutning af forløbet, for på den måde at blive klog på, om der skal foretages ændringer, og om ordningen til sidst skal gøres permanent.

Den 17-åriges køreuddannelsen er ikke anderledes fra den 18- årige tager, men inden du kan begynde på at tage kørekort, skal begge dine forældre, eller dem der har forældremyndigheden, godkende og skrive under på, at du må ansøge om kørekort og køre bil i mens du er 17 år.

Hvis dine forældre tillader, at du ansøger om kørekort, kan du helt nøjagtigt begynde på køreskolen, når du er 16 år og 9 måneder. Du vil først kunne tage den praktiske køreprøve som 17-årig.

Hvis færdselsloven overtrædes, gælder de samme regler som for enhver anden ny bilist over 18 år. Dit kort er altså på ”prøve” de første tre år, hvor du fx kan få kørselsforbud og blive sendt til en ny teori – og køreprøve for at måtte køre igen.

Det er dig som fører, der har det juridiske ansvar for kørslen, det vil sige, at det er dig, der hæfter ved overtrædelse af færdselsloven. Det er altså ligeledes dig, der har ansvaret for, at mindreårige passagerer er fastspændt korrekt.

Imens du er 17 år, er det kun tilladt at køre indenfor Danmarks grænser.

Hvis der ikke er en ledsager med i bilen under kørsel, vil du blive tilkendt en bøde på minimum 3000 kr. Bøden stiger, hvis overtrædelsen sker flere gange.

Ledsageren

Det er ikke ligegyldigt, hvem der er ledsager i en bil med en 17-årig bag rettet. Ledsageren skal have haft dansk udstedt kørekort i mindst 10 år, hvoraf det ikke må være frakendt i perioden. Kørekortet skal altid medbringes. Ledsageren skal derudover være fyldt 30 år og til enhver tid være i stand til lovligt at kunne køre bilen, dvs. at denne fx ikke må være påvirket af euforiserende stoffer og alkohol.

Det er IKKE ledsagerens ansvar at være bekendt med disse krav, det er den 17-årige førers ansvar at formidle væsentlige informationer videre til ledsageren og ligeledes kunne påvise dokumentation for, at dette er blevet gjort.

Det er altid føreren, der står til ansvar for kørslen, selv hvis ledsageren måtte vejlede forkert. Hvis ledsager opmuntrer til ulovlig kørsel, kan denne dog straffes for medvirken til ulovlig kørsel.

Når du er blevet 18

Når du er fyldt 18 år, fungerer dit kørekort automatisk som et EU-kørekort, hvilket betyder, at du ikke længere behøver at køre bil med ledsager, og at du må køre i udlandet. Du skal ikke ombytte dit kørekort.

 

Når man skal tage sit kørekort i Århus, skal man tænke på om køreskolen kan levere det man ønsker sig. Her er nogle af grundene til at du bør vælge min køreskole:

 • God erfaring med at undervise alle aldersgrupper.
 • God omtale/udtalelser på Trustpilot.
 • Rigtig undervisning i lyse teorilokaler, ikke bare på PC.
 • Hele forløbet kan planlægges på forhånd.
 • Adgang til onlinekalender på køretimerne.
 • Ren og pæn bil, ude som inde.
 • Fed skolevogn.
 • Køreskolen er placeret i Århus C – så der er ingen spildtid.
 • Gode busforbindelser lige til døren.
 • Erfaren og pålidelig kørelærer.
 • Samme kørelærer i hele forløbet.
 • Service i verdensklasse.

 

Teorihold og tilmelding Se priser

 

elev